Mobile Service Centre breidt uit met vestiging Hilversum

Mobile Service Centre breidt uit met vestiging HILVERSUM

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft gisteravond wederom een franchise-overeenkomst gesloten. Franchisenemer Jan-Daan de Wit wordt de komende maand door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal omstreeks 1 januari 2017 de deuren openen van zijn franchisevestiging inHILVERSUM om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Jan-Daan de Wit, 40 jaar, is afkomstig uit een ondernemersgezin. Na een loopbaan met diverse functies in loondienst, laatstelijk als bedrijfsleider van een autoverhuurbedrijf, acht hij thans de tijd rijp om het voorbeeld van beide ouders te volgen en ook een eigen bedrijf te starten. Zelfstandig maar er niet alleen voor staan, een belangrijk kenmerk van franchising, bracht hem ertoe om met Mobile Service Centre kennis te maken.

ondertekening-hilversum-jd

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie van 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre Hilversum en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak in plannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via hilversum@mobileservicecentre.eu .

De exacte vestigingslocatie van Mobile Service Centre Hilversum zal binnenkort worden aangegeven op onze website. Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Mobile Service Centre Nederland

ing. Gerard van den Heuvel

Cruquiusweg 2

6827 BL Arnhem

Tel: 085 536 36 37

WhatsApp: 06-21803531

www.mobileservicecentre.eu

Facebook: www.facebook.com/telefoon.smartphone.tablet.reparatie/

Email: info@mobileservicecentre.eu

Laat een reactie achter