Nieuws

Mobile Service Centre NIJMEGEN-KERKENBOS

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft onlangs wederom een franchiseovereenkomst gesloten. Franchisenemer Adem Sarikaya wordt thans door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting eind juli 2018 de deuren openen van zijn franchisevestiging in NIJMEGEN om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Adem Sarikaya is 29 jaar jong en woont samen met zijn vrouw en 2 jaar jonge dochter in Nijmegen.

Adem is na zijn op de detailhandel gerichte  MBO-4 opleiding thans al geruime tijd manager van twee Vodafone filialen in zijn woonplaats. Een mogelijke switch naar het zelf-standig ondernemerschap houdt hem al een paar jaren bezig. Mede vanwege zijn ruime ervaring in de telecombranche heeft hij zich de laatste maanden georiënteerd binnen deze branche en kwam daarbij uit bij onze organisatie Mobile Service Centre.

De professionele marktbenadering (van zowel de consumenten- als ook de zakelijke markt), onze jarenlange ervaring in de franchise industrie en de “ontzorging” die wij onze franchisenemers bieden, waren argumenten voor Adem om zich bij ons aan te sluiten.  Wij danken Adem voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem veel succes met zijn onderneming

Mobile Service Centre NIJMEGEN-KERKENBOS

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is.   

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie tot 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 6 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre NIJMEGEN-                                                       KERKENBOS en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via nijmegen-kerkenbos@mobileservicecentre.eu.

De vestigingslocatie van Mobile Service Centre NIJMEGEN-KERKENBOS is:

Kerkenbos 1354
6546 BG NIJMEGEN

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Mobile Service Centre LINGEWAARD

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft afgelopen week wederom een franchise-overeenkomst gesloten. Franchisenemer Rob van Genderen wordt vanaf vandaag door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in mei 2018 de deuren openen van zijn franchisevestiging in HUISSEN (Gemeente LINGEWAARD) om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Rob van Genderen werd 62 jaar geleden geboren in Nederlands Nieuw Guinea, is gehuwd en vader van 2 volwassen dochters en 1 zoon. In 2002 is hij zijn bedrijf “Freelance Systeembeheer” gestart en heeft in de laatste 15 jaren een groot netwerk van (met name zakelijke) klanten opgebouwd door de migraties van computernetwerken. In de binnen-stad van Huissen (Gld) heeft hij al een aantal jaren een computerwinkel genaamd “Computerhulp” waar hij computers repareert en hard- en software verkoopt. Al zoekende naar een aanvulling van zijn bedrijfsactivi-teiten kwam hij in contact met Mobile Service Centre. De professionele marktbenadering, onze jarenlange ervaring in de franchise industrie en de “ontzorging” die wij onze franchisenemers bieden, waren o.a. argumenten voor Rob om zich bij ons aan te sluiten.  Wij danken Rob voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem veel succes met Mobile Service Centre LINGEWAARD.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt. Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Mobile Service Centre mag de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is. Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie tot 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 6 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre LINGEWAARD en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via lingewaard@mobileservicecentre.eu.

De vestigingslocatie van Mobile Service Centre LINGEWAARD is:

Vierakkerstraat 48

6851 BG HUISSEN

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Mobile Service Centre SPIJKENISSE

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft onlangs wederom een franchiseovereenkomst gesloten. Franchisenemer Robin Koster is inmiddels door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij is al een aantal weken als stagiaire werkzaam geweest binnen onze organisatie. Daarnaast heeft hij met veel verve en enthousiasme zijn erg mooie franchisevestiging in SPIJKENISSE ingericht en is thans volledig operationeel om de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Robin Koster werd 26 jaar geleden geboren in Zwijndrecht en is thans samen met zijn vriendin Debbie woonachtig in Spijkenisse. Hij heeft na zijn HBO opleiding geluids-technicus diverse functies in het bedrijfsleven verricht laatstelijk als magazijnmeester bij het concern Mennens Groep, dé specialist op het vlak van staalkabel, hijs- en hefmiddelen en valbeveiliging. Zijn grote hobby’s zijn Kitesurfen en muziekproducties maken o.a. als diskjockey. In zijn woonhuis te Spijkenisse prijkt een uiterst profes-sionele muziekstudio. Het is al jarenlang zijn grote wens een eigen onderneming te starten waarbinnen hij techniek met klantenservice kan combineren.  Ons franchiseconcept sluit erg goed aan bij deze wens. Wij danken Robin voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem heel veel succes met zijn onderneming Mobile Service Centre SPIJKENISSE.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.  

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is.   

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie tot 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt vanaf heden 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre SPIJKENISSE en via de website (www.mobileservicecentre.eu ) uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 0181-727026 of per email via spijkenisse@mobileservicecentre.eu.

De vestigingslocatie van Mobile Service Centre SPIJKENISSE is:

Curieweg 16

3208 KJ SPIJKENISSE

Mobile Service Centre BLADEL

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft afgelopen week nog een franchiseovereen-komst gesloten. Onze nieuwe franchisenemer, de eerste vrouwelijke vestigingseigenaar,           Marie-Claire Beerens wordt vanaf komende week samen met één van haar medewerkers door ons opgeleid tot Certified Engineer en zij zal naar verwachting medio februari 2018 haar franchisevestiging in BLADEL als “shop-in-shop” onderbrengen in het pand van haar huidige (telecom)onderneming “Call-Us” om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Marie-Claire Beerens is 41 jaar geleden geboren in Valkenswaard en zij is moeder van een dochter. Na de afronding van haar HBO studie Verpleegkunde in Eindhoven is zij rechtstreeks in de telecombranche terecht gekomen. Zij is thans de trotse eigenaar van maar liefst 2 telecommunicatiewinkels “Call-Us” die zijn gevestigd in resp. Eersel (sinds 2007) en in Bladel (sinds 2013). Binnen “Call-Us” worden al geruime tijd smartphones en tablets gerepareerd. Thans acht deze gedreven onderneemster de tijd rijp voor een verdergaande professiona-lisering van de reparatieactiviteiten. In de overtuiging dat haar volledige zelfstandigheid behouden blijft, onderkent Marie-Claire de toege-voegde waarde van Mobile Service Centre  voor haar onderneming: “samen sta je sterk”. Wij danken Marie-Claire voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen haar veel succes met haar nieuwe (reparatie)onderneming

Mobile Service Centre BLADEL

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is.   

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie tot 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 6 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre BLADEL en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via bladel@mobileservicecentre.eu.

De vestigingslocatie van Mobile Service Centre BLADEL is:

Markt 22

5531 BC BLADEL

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

 

Mobile Service Centre HARDENBERG

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft afgelopen week wederom een franchise-overeenkomst gesloten. Franchisenemer Marco Klopman wordt binnenkort door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in april 2018 de deuren openen van zijn franchisevestiging in HARDENBERG om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Marco Klopman werd 46 jaar geleden geboren in Harderwijk, is gehuwd met Margreeth en zij zijn samen ouders van 4 kinderen.

Marco is na zijn MBO-opleiding altijd werkzaam geweest in de techniek. Thans is hij werkzaam als onderhoudsmonteur bij een kippenslachterij. Daarnaast heeft hij begin 2017 een bedrijf overge-nomen dat zich bezig houdt met de reparaties van Smartphones (met name displays). Thans acht Marco de tijd rijp voor het fulltime ondernemerschap en ziet hij door de aansluiting bij Mobile Service Centre de kans om van een hobby zijn professie te maken. “Zelfstan-dig maar niet alleen” dat spreekt hem aan. In zijn vrije tijd gaat hij graag toeren met zijn mountain-bike. Als gezinsman doet hij graag leuke dingen met zijn gezin en brengen zij samen veel tijd door in hun stacaravan te Hardenberg.   Wij danken Marco voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem veel succes met zijn onder-neming Mobile Service Centre HARDENBERG.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is.   

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie tot 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre HARDENBERG en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via hardenberg@mobileservicecentre.eu.

De uiteindelijke vestigingslocatie van Mobile Service Centre HARDENBERG zullen wij publiceren op onze website zodra deze bekend is.

Mobile Service Centre APELDOORN-CENTRUM

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft afgelopen zaterdag wederom een franchise-overeenkomst gesloten. Een tweetal medewerkers van onze nieuwe franchisenemer  Pieter Willem Timmerman worden vanaf komende week door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in februari 2018 zijn franchisevestiging in APELDOORN onderbrengen in het pand van zijn huidige onderneming “CST Automatisering” om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Pieter Willem Timmerman is 37 jaar jong, gehuwd en vader van 5 kinderen. Na de afronding van zijn HBO studie Commerciële Economie heeft hij o.a. gewerkt bij ACHMEA als IT Manager bij de Divisie Portfolio Management en was hij verantwoordelijk voor IT gerelateerde projecten. Vanaf 2002 is hij directeur/eigenaar van CST Automatisering B.V. (beheer, onderhoud en aan-leg van complexe IT-netwer-ken). Sinds 2006 is Pieter Willem ook directeur/eigenaar van Carpenter Investments B.V. (aan- en verkoop van vastgoed).  

In zijn vrij tijd vliegt hij graag vanaf Teuge in een Cessna als gebrevetteerd piloot. De repara-ties van Smartphones en Tablets behoren reeds tot de huidige bedrijfsactiviteiten maar vragen om een verdergaande professionalisering. Deze toegevoegde waarde deed hem besluiten zich bij onze franchiseorganisatie aan te sluiten.

Wij danken Pieter Willem voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem veel succes met zijn onderneming Mobile Service Centre APELDOORN-CENTRUM.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ vieren. Met deze erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan Smartphones en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet maar een belofte. De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is.   

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie van 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre APELDOORN-CENTRUM en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via apeldoorn-centrum@mobileservicecentre.eu.

De vestigingslocatie van Mobile Service Centre APELDOORN-CENTRUM is:

Hoofdstraat 208 

7311 BG APELDOORN

(Per auto bereikbaar via HOOFDSTRAAT 208 – parkeren achter het hoofdgebouw in de Paul Krugerstraat)

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Mobile Service Centre: Erkend Reparatiebedrijf

Mobile Service Centre mag sinds kort de titel ‘erkend elektrotechnisch installatiebedrijf’ voeren. Met de erkenning laat Mobile Service Centre zien dat het reparaties aan telefoons en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument. Een onafhankelijke organisatie stelt na jaarlijkse kwaliteitscontroles steeds opnieuw vast of het bedrijf aan de strenge regels voldoet om deze titel te mogen dragen. Kwaliteit is hier dus geen loze kreet, maar een gestaafde belofte.

 

De erkenning van elektrotechnische reparatiebedrijven is een initiatief van brancheorganisatie UNETO-VNI. De titel geeft klanten extra garantie dat hun apparaat bij deze bedrijven in goede handen is. Mobile Service Centre is het 60e bedrijf dat inmiddels aan de zware eisen van deze erkenning voldoet. Met het certificaat dat Mobile Service Centre onlangs ontving, laat het zien dat het een betrouwbaar vakbedrijf is die goede kwaliteit en snelle service biedt. Maar ook dat het bedrijf goed opgeleid personeel in dienst heeft en duidelijke reparatie- en garantievoorwaarden biedt. Kortom, een partij waar u met een gerust hart uw dierbare smartphone, de onmisbare wasmachine of de computer vol met waardevolle data aan kunt toevertrouwen.

Onnodige e-waste

Onbekendheid met de mogelijkheden van reparaties en onzekerheid over de resultaten,  doen veel consumenten besluiten om hun defecte apparaten bij het afval te zetten. Een hoop onnodige e-waste, vindt ondernemer Gerard van den Heuvel. ‘In veel gevallen is het goedkoper om een product te laten repareren. Voordat we een reparatie uitvoeren, maken we eerst samen met de klant de afweging of repareren de moeite waard is’. Veel consumenten weten de weg naar Mobile Service Centre al te vinden. ‘We zien dat er steeds meer mensen zijn die rekening houden met het milieu en een bijdrage willen leveren aan een schonere en duurzamere wereld. Zij denken goed na voordat ze een defect apparaat weggooien. Dankzij een kleine reparatie kan een apparaat vaak weer jaren mee.’

Strikte eisen

Om het certificaat Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf van UNETO-VNI te behalen, moet een bedrijf voldoen aan strikte eisen. Zo moet het minimaal één technicus consumentenelektronica in dienst hebben met een aantal jaren werkervaring. Erkende bedrijven zijn daarnaast verplicht om de Algemene Reparatievoorwaarden Consumentenelektronica van de brancheorganisatie te hanteren. Deze voorwaarden zijn in overleg met de Consumentenbond tot stand gekomen. Hierin staat bijvoorbeeld dat u recht heeft op drie maanden garantie voor de reparatie. Mobile Service Centre biedt zelfs garantie tot 12 maanden.   

Trots

Mobile Service Centre is trots dat de jonge franchiseorganisatie al in deze fase voldoet aan de strenge eisen zoals deze gesteld worden door de UNETO-VNI. Gerard van den Heuvel verwacht dan ook dat de groei van de organisatie in 2018 zal versnellen doordat ook voor potentiele franchisenemers de erkenning door UNETO-VNI een bevestiging van de kwaliteit van onze organisatie is.

Mobile Service Centre binnenkort ook in BREDA

Mobile Service Centre, een groeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft vandaag wederom een franchiseovereenkomst gesloten. Franchisenemer Tom Dooge wordt binnenkort door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in januari 2018 de deuren openen van zijn franchisevestiging in BREDA om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

 

Tom Dooge werd 41 jaar geleden geboren in Oosterhout (NB). Hij is gehuwd en vader van 2 kinderen en woonachtig in Bavel bij Breda.  

Na zijn studie Bedrijfskunde/ Business Administration aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam is Tom zijn loopbaan aangevangen in het bank- en verzekeringswezen. Na de start als ondernemer in 2007 (management & consultancy) was hij o.a. interim-directeur bij de Rabobank. Thans werkt hij aan meerdere projecten op het gebied van arbeidsmobiliteit en Executive Coaching. Tom erkent de noodzaak van professionalisering van de branche waarin wij ons begeven. Ons franchiseconcept “samen sta je sterk” sluit erg goed aan bij de visie van Tom. Wij danken Tom voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem heel veel succes met zijn onderneming Mobile Service Centre BREDA-OOST.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met (zo mogelijk) originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.  

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie van 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre BREDA-OOST en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via breda-oost@mobileservicecentre.eu.

Mobile Service Centre BREDA-OOST wordt vanaf januari 2018 gevestigd in het “Squadron Building” gelegen aan de Takkebijsters 57a te BREDA.

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Mobile Service Centre Nederland

ing. Gerard van den Heuvel

Cruquiusweg 2

6827 BL Arnhem

Tel: 085 536 36 37

www.mobileservicecentre.eu

Facebook: www.facebook.com/telefoon.smartphone.tablet.reparatie/

Email: info@mobileservicecentre.eu

Werknemer gezocht voor in de vestiging Arnhem

Gezocht:
Service Engineer M/V
Mobile Service Centre Arnhem zoekt vanwege explosieve groei van de organisatie een fulltime Service Engineer voor smartphone en tablet reparaties of iemand die daartoe opgeleid wil worden.
Na een interne opleiding en inwerk periode zal je samen met je collega’s en soms geheel zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren vanuit onze vestiging te Arnhem.

 

Werkzaamheden:
Ontvangen van klanten
Repareren van Smartphones en Tablets
Klanten adviseren
Overige voorkomende werkzaamheden

Functie eisen:
– Technische en commerciële aanleg
– Professioneel optreden en voorkomen
– Algemeen beschaafd Nederlands spreken en schrijven
– MBO werk en denkniveau
– Betrouwbaar
– Punctueel
– Binnen redelijke afstand van de vestiging wonen
Wij bieden:
– Interne opleiding
– Fulltime betrekking bij geschiktheid vaste baan
– Marktconform salaris met bonus regeling
– Deel uitmaken van een groeiende organisatie.
Meer informatie, Mobile Service Centre Arnhem. 085 536 36 37
Sollicitaties: info@mobileservicecentre.eu

 

Ook Mobile Service Centre franchise groeit en bloeit

Juist vandaag verscheen het persbericht van de NFV (Nederlandse Franchise Vereniging) met de titel “Franchise groeit en bloeit”. Het jaarlijkse onderzoek van de NFV toont aan dat het aantal formules is gegroeid van bijna 750 in 2015 naar rond de 800 in 2016. Mobile Service Centre, als franchise opgericht op 1 oktober 2016, behoort tot die in 2016 opgerichte formules.  

Mobile Service Centre, een groeiende en bloeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft vandaag wederom een franchiseovereenkomst gesloten. Franchisenemer Abdelhak Arraiss wordt begin april door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in het tweede kwartaal de deuren openen van zijn franchisevestiging in WEESP om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Abdelhak Arraiss werd 25 jaar geleden geboren in Blaricum en is al geruime tijd woonachtig in de gemeente Weesp. Na zijn mbo-opleiding heeft hij gewerkt bij diverse commerciële ondernemingen waaronder in een verkoopfunctie bij een in ‘t Gooi gevestigde  onderneming gespecia-liseerd in relatiegeschenken en overige consumentenartikelen.  Hij is van nature erg commercieel ingesteld en het is al een aantal jaren zijn grote wens om een eigen (commerciële) onderneming te starten. “Zelfstandig maar niet alleen” en de door ons geboden “ontzorging” deed hem besluiten zich op onze franchiseorgani-satie te concentreren

Wij danken onze (ook qua leeftijd) jongste franchisenemer Abdelhak voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe onderneming

Mobile Service Centre WEESP.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie van 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre WEESP en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via weesp@mobileservicecentre.eu .

De uiteindelijke vestigingslocatie van Mobile Service Centre WEESP zullen wij publiceren op onze website zodra deze bekend is.

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.