Ook Mobile Service Centre franchise groeit en bloeit

Juist vandaag verscheen het persbericht van de NFV (Nederlandse Franchise Vereniging) met de titel “Franchise groeit en bloeit”. Het jaarlijkse onderzoek van de NFV toont aan dat het aantal formules is gegroeid van bijna 750 in 2015 naar rond de 800 in 2016. Mobile Service Centre, als franchise opgericht op 1 oktober 2016, behoort tot die in 2016 opgerichte formules.  

Mobile Service Centre, een groeiende en bloeiende franchiseformule gespecialiseerd in de reparatie van smartphones en tablets van alle merken, heeft vandaag wederom een franchiseovereenkomst gesloten. Franchisenemer Abdelhak Arraiss wordt begin april door ons opgeleid tot Certified Engineer en hij zal naar verwachting in het tweede kwartaal de deuren openen van zijn franchisevestiging in WEESP om van daaruit de markt te bedienen bij de reparatie van smartphones en tablets van alle mogelijke merken.

Abdelhak Arraiss werd 25 jaar geleden geboren in Blaricum en is al geruime tijd woonachtig in de gemeente Weesp. Na zijn mbo-opleiding heeft hij gewerkt bij diverse commerciële ondernemingen waaronder in een verkoopfunctie bij een in ‘t Gooi gevestigde  onderneming gespecia-liseerd in relatiegeschenken en overige consumentenartikelen.  Hij is van nature erg commercieel ingesteld en het is al een aantal jaren zijn grote wens om een eigen (commerciële) onderneming te starten. “Zelfstandig maar niet alleen” en de door ons geboden “ontzorging” deed hem besluiten zich op onze franchiseorgani-satie te concentreren

Wij danken onze (ook qua leeftijd) jongste franchisenemer Abdelhak voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe onderneming

Mobile Service Centre WEESP.

Mobile Service Centre repareert al geruime tijd voor consumenten, bedrijven en verzekeraars. De klanten zijn niet alleen tevreden over de professionaliteit en service, maar vooral over de snelheid waarmee de diensten worden aangeboden. Alle services (reparatie, onderhoud, upgrade en software download) aan smartphone of tablet vinden plaats met originele onderdelen, wat een storingsvrije werking tot een maximum garandeert. Voor de verschillende smartphone modellen zijn (meestal) voldoende onderdelen aanwezig om een ‘’klaar terwijl u wacht service’’ aan te bieden. Niet onbelangrijk is de 24/7 service die wordt aangeboden waarmee Mobile Service Centre zich enorm onderscheidt met name in de zakelijke markt.

Na een gedegen opleiding en uitgebreide praktijktraining zijn de service engineers in alle vestigingen gecertificeerd. Hiermee zijn ze in staat om op een professionele manier het probleem/defect aan het toestel te analyseren en vervolgens deskundig en snel te repareren.

Door de kwaliteit van de originele onderdelen en de gecertificeerde monteurs geeft Mobile Service Centre een garantie van 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Naast service op de vestigingen door Mobile Service Centre is het ook mogelijk om dit op locatie van de klant te doen. Dit biedt met name voor de zakelijke markt en dan speciaal voor bedrijven met meerdere smartphones of tablet toestellen in de organisatie unieke mogelijkheden.

Naast de kwaliteit en service, zorgt Mobile Service Centre ook voor een milieuvriendelijke manier van afvoeren van het afval dat ontstaat bij de service van uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook terecht voor de inlevering van uw oude en/of defecte apparaat dat vervolgens milieuvriendelijk zal worden afgevoerd.

U kunt binnenkort 7 dagen per week terecht bij Mobile Service Centre WEESP en via de website (www.mobileservicecentre.eu) alsdan uw afspraak inplannen. Mocht u een afspraak willen inplannen buiten de kantoortijden, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 085- 536 36 37 of per email via weesp@mobileservicecentre.eu .

De uiteindelijke vestigingslocatie van Mobile Service Centre WEESP zullen wij publiceren op onze website zodra deze bekend is.

Gratis parkeren voor de deur is mogelijk bij al onze vestigingen.

Laat een reactie achter